Jumaat, 29 April 2011

my prince dah nak kawin????? =(

sy minat  prince william nie dari bangku sek0lah lagi huhuhu...dulu2 kalau terjumpa p0ster dia jew..mesti wat pembalut buku, takpun lekat di atas meja study hahahah p0y0 kan..minat punya pasal...

akhirnya my prince dah ketemukan cinta sejatinya..harap2 dia bahagia bersama pilihannya...





p/s: hanya tinggal kenangan ( perrrhh sengal)

apa yg kita impikan tak semestinya dapat..
nak tahu tak kenapa, tak dapat??

pertama skalinya 
sbb kita terlalu mimpikan benda yg terlalu tinggi
dan entah apa2

pastu pulak tak tercapai dek akal..
sbb tue lah x dapat hahaaha...

temanya:
impikanlah benda yg simple
c0nf0m dapat hehehe

Khamis, 21 April 2011

Letihnyewwww.....

sy, baru je sampai di rumah, rasa mau baring2 and tid0 puas2 ...
adoiii penat la  hari ni..mn taknya kesana ke mari..
tadi sy kuar ngan ayah g daftarkan streamix dan talian rumah di TM POINT sg petani..
pastu g celcom center pulak di lagenda high, sungai petani..

hari ini maka tamatlah riwayat talian broadband celome p0kcik halim huhuhu..
tp jangan risau talian broadband maxis berjalan seperti biasa hehehehehe ^___^  
rasa2 nnt nak matikkan jugaklah talian maxis nie, 
mana taknya cek  p0n keja x lagi,, x mampu cek nak bayar bill nyer hehehe

pas settle kan semua tue, kami g makan di RFC huh lega rasanya dapat minum air sarsi
iyelah cuaca panas terik, rasa nak kering jew kerongkong..
jemput makan semua...


MY MENU T0DAY::






lepas tue destinasi kami seterusnya ialah village mall..tadi ayah duk pilih c0mputer baru..
b0leh tahan harga pc skrng ye..mcm harga lapt0p daa banyak mahaiii oooo
tapi memang puas hatilah pc kali nie, c0z cun habis..skrin nipis gile kalah tv plasma di dalam rumah hehehe...

Rabu, 20 April 2011

betul ke, GPS menyenangkan?

L0KASI : ALOR STAR KEDAH
FR0M: SUNGAI PETANI

masa kuar tol aloq staq puas cek setting tempat yang nak di tuju dengan menggunakan GPS..
1 jam jugak la cek ambik masa untuk setting tempat, 
bukannya cek lembab tapi address yg syarikat tu bagi tak berapa lengkaplah..
nasib bek cek penyabar kalau tidak dah lama GPS nie kena pijak-pijak hahahaha

al-hamdulilah, akhirnya sampai jugak ke destinasi yang di tuju,
selesai saja urusan kami terus gi makan
huh lapar k0wt, dari pagi tak serapan.
perut dah nyanyikan lagu
keroncong untuk ana dah huhuhuhu

kami sempat makan di RFC
sekitar Shahab Perdana
Alor Star






masa nak pulang ayah rasa lapar nasi, s0 kita orang singgahlah di
Haji_Ramli_Restaurant_Nasi_Kandar-Alor_Setar_Kedah
boleh tahanla makanan yang kami ambik nie..
harganya p0n berpatutan ^__^





GPS PAKCIK HALIM



BANDAR RAYA
ALOR STAR


kerumah paklong di Jalan Kebun, shah alam...


masa ni my dad, my mak teh dan 2 adik perempuan sy 
datang ambik sya kat klang.
al-hamdulilah pratikal saya dah habis 
lega rasanya, mcm dah langsai hutang sejuta hahahha
pasni kena langsai hutang PTPTN pulak
huhuhu nasib ah sapa suwuh pinjam

masa dalam perjalan pulang ke kedah
kami sempat singgah umah paklong zamri
bestt ooo dapat makan ikan keli bakar
pastu cicah dengan air asam
huh sedap sehingga menjilat jari..

masa kami sampai my cousin (anak2 dn menantu makteh)
yang dari  dr kl pun ada sekali
wah nie yang best nie
perjumpaan ahli keluarga, dapatla makan sama2




comotnya adam makan aiskrim huhuhu...


ikan keli yang diperlihara oleh paklong zamri dan isterinya





buah anggur hidup dengan subur di bumi malaysia
jangan main2 huhuhu



ikan keli bakar
baik punya.




Selasa, 19 April 2011

cantik tak saya hias pulut kuning????

HARI tu, ada cikgu perpustakaan datang ke pra sekolah 
dia mintak kami t0l0ng hiaskan pulut kuning..
untuk majlis perpisahan Penolong kanan..
aduh p0ning den di buatnya..kelam kelibut jugak la masa tu
kak as pulak tak datang. klu tak, mesti kak as yg handle bab nie
c0z kak as terror dan kreatif ( al-maklumlah 0wg berpengalaman)
kak k pula tak sempat nak t0l0ng c0z dia kena masak untuk murid
iyelah sekejap lagi murid nak rehat,
jadi kak k kenalah siapkan makanan budak.

nampaknya aku dan kak dayah lah yg kena handle hal nie..
adus parah2..yelah aku tak penah langsung wat keja nie
selalunya aku teng0k yang dah siap jer..
pastu makan hehehehe
tapi kali ini aku yang kena hias
huhuhu mampus den..

kak dayah dah lari diri dah
( untuk handle kelas dia)
ermmm, hentam je lah labi,
dah 0rang mintak t0l0ng..
try sehabis baik jelah
suka atau tidak terpulanglah janji dah t0l0ng 
^____^

inilah hasil kerja ku yang tak seberapa
huhuhu ADA sapa berani kutuk????
 =P

kenangan masa sambut besday kanak2..

cek cup..nyummm2...

c0melnyew aqasha...

maisarah adnin dan syafiqa maisarah





ciuman yang penuh bermakna buatku...


CEPAT sungguh masa berlalu, diam tak diam dah lama diriku meninggalkan 
Sk Telok Gadong, Klang. Selangor.
kadang2 bila teng0k pic ini rasa macam kelakar jer hehe
rasa rindu lagi lah, memang tak dapat nak di bendungkan lagi..
agak2 apa kabar mereka di sana?
rindukah mereka pd diriku ( ceywah bunyi mcm 0rg penting jew)
^___^ huhuhhuhuhu



Jumaat, 15 April 2011

12-12-12 tarikh yg sesuai untuk sy kawin (^_^)



ramai 0wg tanya:: bila mau kawin?? kawan2 yg lain semua dah ada anak...

jawaban sy:: bel0m ada cal0n la, macam mn nak kawin ... (^_^)

jawaban dlm hati:: balik2 s0klan nie.. s0klan yg sama lak tue.. hai, takley jadi nie..
tahun depan kena kawin gak la huhuhuhu


susahnya nak cari calon suami, harap2 awal tahun depan  adalah yang datang bawa rombongan meminang...kalau kawin pada tarikh 12-12-12 nie 0key gak tu.. tarikh p0n dah cun melecun..
apa2 pun tunggu dan lihat jewlah...insyALLAH kalau ada rezeki dan j0d0h..adalah kendurinya ^__^
kepada my bel0ved pren sabar yew...nnt ana bg u all makan nasi minyak ana puas2 huhuhu

sesiapa nak jadi suami saya dia mesti ada JERIS huhuhu
nak tahu apa itu jeris meh sama2 kita teng0k..

J: JASMANI mesti okey

E: EM0SI mesti stabil, xnaklah kawin ngan 0wg yg panas baran
dan tak pandai mengawal em0si dia huhuhu

R:R0HANI hah yang nie penting sgt... dalaman mesti bagus, taat pada perintah Allah
mengh0rmati 0wg tua dan rakan2 sy..baik..penyayang..

I: INTELEK: ilmu pengetahuan mesti penuh di dada

S: S0SIAL: pandai membawa diri,tak terlalu kolot dan senang di bawa berbincang...


apa yang penting:: lelaki itu dapat membahagiakan saya
di dunia dan di akhirat..
sem0ga Allah menjauhkan diri saya dr lelaki2 yg akan mer0sakkan dunia
dan akhirat saya AMIN ^__^ 

Salurkan Derma Anda,Dgn Mengklik Iklan di Bwh Ini Sebyk Yg Mungkin,Jasa2 Anda Akn DiKenang Tq