Ahad, 30 Oktober 2011

7.10.2011 : Cerita Konvo Part 1 ( Merempat )


Dah lama jari-jemari ini ,tak menaip entri di blog
bukannya apa.. mood nak menaip tu belom hadir lagi
tapi hari ini mood nak menaip tu sudah datang
s0, nak menaip sampai lebam2 kehkeh...

Tanggal 6.7.2011  (jumaat) 
ana kena pergi  ke kuala lumpur  
untuk selesaikan urusan dengan  UNISEL
kalau hutang tak selesai 
nanti tak boleh nak konvo, 
jadi.. Dengan semangat yang ada
tepat jam 12.30 malam , ber-trandsport-kan bus  
ana berangkat dari sungai petani ke kl, 
akhirnya selama 5 jam perjalanan, 
sampai juga di hentian duta



SEBAIK  saja sampai di HENTIAN DUTA
kak ema dan abg bard datang mengambil ana di sana..
sementara tunggu kak ct dari klang ke putra
kami sempat bersarapan di kedai makan hentian duta
tunggu punya tunggu dalam pukul 8 lebih 
kak ct baru sampai ktm putra.. 
sebaik saja kak ct  sampai di ktm putra
kami pun bergegas ambil dia

dari jauh kami lihat 
kak ct sedang menuju ke kereta abg bard..
rindu rasanya dengan kak ct..
rindu dgn kak ema dah lepas dah td hehehe

bila puak-puak nie berkumpul 
maka mulalah kebisingan dalam kereta abg bard
 kehkeh sabar jelah ye abg bard  =P

destinasi kami seterusnya ke kepong  
untuk hantar abg bard
kerana sekejap lagi kami nak ke unisel
memandangkan abg bard kerja, 
jadi tak boleh lah dia nak temankan kak ema g unisel..
sebaik saja hantar abg bard, 
giliran kak ema pula memandu..
ehhh tu pun aku nak citer ke? 
hahaha nampak sgt dah lama tak tulis blog kehkeh

memandangkan kehadiran kami di unisel agak lewat
 rupa2nya di dalam pejabat bendahari 
sudah di penuhi dengan orang ramai
no giliran kami mencecah ke 1000 lebih ( kalau tak silap )

penat jugaklah menunggu, 
dalam kul 3 or 4 barulah selesai
masa duk lepak2 kami tersempak dgn perseta raja lawak
alahh yang jadi hantu makcik karipap tue
nama apa tah, tak tahu lah pulak.. 
rupa2nya dia student unisel gak..
kami curi2 teng0k jer... taklah sampai nak p mintak autograf 
pliss lahhh takda maknanya kehkehkeh..


akhirnya hutang2 di unisel sudah selesai..
habis duit melayang..

 nasib bek nama hutang.. 
kalau tak, taknak lah bayar..
bukan apa...
haritu pihak unisel kata
semua hutang ana dah settle
tapi harini dia kata ana ada hutang lagi, 
Alasannya , yuran konvo untuk tahun ni sudah naik 


yuran penuh konvo tahun nie RM350
taun lepas hanya RM 250
haritu ana cuma bayar RM220
Jadi ana kena tambah lagi RM 130
GGGGRRRRRRRRRrrrrrrrr
pengurusan yg menyakitkan hati

jubah pon dah dapat
s0, tunggu apa lagi J0MMM balik 
dah b0san teng0k unisel lama2
kehkehkeh lupa diri betoiii
sebenarnya tak benci pon kat unisel
cuma benci dgn cara pengurusan dia jer  ishhh2
( apalah manusia nie tak penah rasa bersyukur kan kehkeh)


selepas itu kami singgah sekejap di pasar malam
batang berjuntai AKA bestari jaya
rasa penat mula melanda diri kami
akhirnya kami membuat keputusan untuk balik ke hotel

PART 2
8.10.2011 [ Sabtu ]

Lepas pergi pasar malam
kami rasa letih sangat , rasa macam nak tid0 jer
memandangkan bajet kami ciput, 
jadi kami cadang untuk sewa hotel murah jer di area kepong
bila sampai jer di hotel tersebut, ada pula masalah yang melanda..

cerita pasal hotel murah nie, 
aduhhh sakitttnya hatiii ku, rasa macam panas jer..
ais berg pon tak mampu nak cairkan 
kepanasan yang melanda dlm badan  kami 
hujan di luar hotel pula seolah2 
memahami apa yang kami rasa ketika ini


kalau nak di ceritakan pasal hal ini
ish..ish panjang ceritanya,
kalau nak di pendekkan cerita
kami tertipu dan di tipu oleh pihak hotel
itu jer yang mampu ana tulis..
kalau ana tulis panjang2 wat sakit hati jer..
dah lah duit burn rm100 ( duit abg bard dan kak ema)
nak tid0 sekejap pun tak boleh
cuma mampu singgah mandi jer


hotel nie terletak di area kepong 
( snap gambar curi kehkehkeh)
dekat jer dengan carrefour 
memandangkan kami kena tipu dan tiada hala tuju
jadi kami buat keputusan untuk
lepak-lepak  di jusco 
sambil2 window shopping

inilah jusco kepong 
jusco ni terletak berhadapan dengan carrefour jer
tak jauh sanggat pun dari hotel tue, 
klu nak jalan kaki p jusco pun boleh 

kami keluar dari hotel tersebut tepat pukul 7 ptg
selepas itu , kami menuju ke jusco kepong 
kami pun lepak2 dulu.. sambil shopping apa yang patut
sementara tunggu abg bard ( tunang kak ema) balik dari kerja

sempat jugak kak ct shopping slipper
katanya sakit kaki, ialah sudah satu hari berjalan..


bila abg bard balik kerja,
dia bawak kami ke 
shopping complex brem mall 
untuk menonton wayang
sementara tunggu wayang start
ana dan kak ct sempat main bowling

kak ct tunjuk kehebatan


walaupun satu hari sibuk dengan segala urusan,
 tapi keadaan diri dan mata masih lagi rasa segar...
nasib bek tadi , sempat mandi di h0tel 



BERSAMBUNG KE PART 2
7.10.2011 ( SABTU )

Salurkan Derma Anda,Dgn Mengklik Iklan di Bwh Ini Sebyk Yg Mungkin,Jasa2 Anda Akn DiKenang Tq