Selasa, 29 Mac 2011

Santai, makan kfc sambil buat mural



thank a l0t buat kak as yg sudi belanja kita 0wg makan kfc..
s0 nice and s0 delicius, sehingga menjilat jari..
by da way hari ini memang letih..
letih dengan relief kelas..
letih dengan mural..
letih dgn lain2 lagi..
sehingga tak sempat nak tukar air ikan..
sian f0r my ikan si red n black.
duduklah u all dlm air ker0h tu ye..
sesungguhnya tuan anda ini berada dalam keadaan
kemalasan huhuhu
^____^

xpelah, kalau nak rem0ve....

ikut sukalah, malas nak ambik p0t.. 
makin dipikir makin sakit hati 
pastu mulalah nak serabut pemikiran aqu nie...


Ahad, 27 Mac 2011

es0k kena tukar ngajar ke kelas pendidikan khas...

huh gementar rasanya...walaubagaimana p0n aqu akan cube yang terbaik untuk semua pihak, terutama sekali diriku...wish the best 4me..h0pe i can d0 it my j0b..insyALLAH..AMIN..

P/S::  i want gve u all, one kiss t0night.. h0pe t0morrow we can smile,,,, always ^__________^

masih mencari ^__^


agak2nya bilakah akan ku temui??
agak2 dimana dia berada??
agak2 siapakah dia??

1001 persoalan...
tidak buleh di jawab oleh sesiapa..
KECUALI dia ALLAH
yang Maha Esa

tapi..
suatu hari akan terjawab juga
persoalan demi persoalan
tunggu dan lihat
hehehe

jika hati bisa berkata-kata

tak dapat ku ungkapkan dengan kata2... kerna aku bukan sebijak pujanga yang pandai menghias dan menyusun tiap baris kata.. aku hanya manusia biasa, yang mampu meluahkan perasaan ini dari hati sanubari..setiap 0rg mesti pernah merasakan perasaan rindu, inilah yang ku rasa saat bergini, rindunya aku pada si dia, apa agaknya kabar dia di sana..?? adakah dia juga merasai apa yang ku rasa??? huh cukuplah rindu ini sampai disini sahaja, tak perlulah biar rindu ini berlarutan sampai ke es0k hari.. sesungguhNya tidak ingin aku menjadi sang perindu, yang sering merindu dia tanpa kata.. sesungguhnya aku tidak ingin menjadi sang kecewa, kecawa bila rindu tak perdulikan oleh si dia.. biarlah aku merindui sang pencipta...sesungguhNYA aku yakin, hanya dia lebih memahami apa yang tersirat dan tersurat di dalam hati ini ^___^ 

Sabtu, 26 Mac 2011

kempen global Earth Hour




j0m sertai kempen global Earth Hour malam ini (26/3/2011) . Turn off the light from 8.30pm to 9.30pm tonight. 1 step towards saving our world.

b0sannya hidup aku hari ini....

waduh2..buntunya diriku hari nie..aku lebih suka hidup dalam keadaan sibuk dari takda kerja.. kalau tak inilah jadinya..dari tadi ayik  makan, tid0 n on9 24jam huh... b0syan2...

tak suka merebut hak org lain...

memang tidak dinafikan bahawa hati ini terluka, namun apakan daya.. merampas hak orang lain bukanlah prinsip aku.. cube u all bagi tau aqu manusia yang mana suka haknya dirampas oleh orang lain??? s0, lebih baik menggalah drpd menyakiti hati orang lain.. lagipun kalau ada j0d0h tak kemana..kumbang s0l0, bukannya seek0r malah bercambah di merata tempat, jadi kenapa nak sanggat berebut / ambik hak org?? betul x?  kadang2 dalam kehidupan kita nie, kita perlu berk0ban...kadang2 juga apa yang kita mahu tak semestinya dapat.. sesungguh-NYA hanya DIA yang lebih mengetahui.

tibe2 teringgat pesanan seseorang:
 " ana nie asyik mengalah jew, nampaknya sampai ketualah x kawin2". 

j0d0h pertemuan bukan kita yang rancang...kalau itulah ketentuanNYA, apakan daya kita hanya mampu merancang dan DIA yang menentukan ^__^

Ahad, 13 Mac 2011

Andai dapat ku undurkan putaran dunia....

Masa oh masa….

Cemburu betul masa dengan diriku ... ros untuk pratikal belum siap lagi nie, masalah2.... mana taknya lepas cuti nie my lec nak datang bagi markah…tapi , idea pun belum timbul2 lagi nie, nape lah mood sekarang rasa macam nak bersantai jew ishhhh2….( kang dapat markah santai, baru nak nangis…padan muka, sapa suwuh malas sanggat huuhuhu) siapa2 yang tengah banyak idea tue..t0l0ng send sini sikit…sesungguhnya aqu dalam keadaaan kebuntuan, dan k e “ frust “san  nie (eh ayat apakah yang aku guna nie,,bunyi macam pelik ja hahahahahhaa biul betuiii) kalau jawab soalan bahasa inggeris confom cikgu pemeriksa ketawa terbahak2.)…

Kepada my housmate, I miss u all s0,much. (^.^) muahhhhhhh…muahhhhh (versi budak hegehh2 hehehe) nanti datang jangan lupe bawa buah tangan k…jangan bawa tangan jew…sapa yg bawa tangan jew nnt kena  piwittttttt ramai hehehehehe….

MY DESTINASI 12/03/2011(sabtu) (klang -> kl -> kedah) …

MY DESTINASI……

Dah lama aku menghitung hari untuk balik ke kampong…huh rindu k0t kat semua…semperna cuti sekolah nie, bolehlah aqu spending time kat kampong sambil2 siapkan tugasan R0s pratikal  aku...

Harini macam biasa aku bangun kul 5 pagi, selalunya destinasi aku ke sekolah, tapi kali nie lain memandangkan hariini hari sabtu (cuti sekolah ) jadi aku nak ke hentian duta, untuk beli tiket dan balik kampong… ( jangan jelesss kepada yang tak dapat pulang ke kampong hehehehehe)

Masa mula sampai di hentian duta, puas aku cari tiket bus untuk pukul8-00pagi , tapi malangnya semua dah habis...jadi tinggal tiket untuk waktu petang sahaja huh masalah2…kalau jepun mengalami masaalah teruk tsunami, tapi aku mengalami masaalah teruk kehabisan tiket…takkan aku nak ambik waktu petang..huh bosan kowt tunggu kat sini…kalau ada kak ema dan kak ct best jugak, tapi tiket ke pantar timur tak jual di duta so, dia orang kenalah gi hentian putra..kalau dia orang ada, jangan kata 4jam 10 jam pun sanggup huhuhu c0z bila ada dia 0wg suasana akan menjadi happening secara automatic hehehehehehe….^___^ … tapi alhamdulilah, rezeki menyebelahi diriku, survey punya survey ..akhirnya tiket ke sungai petani masih ada ( bus persiaran pancaran matahari jam kul 10.30 pagi harga RM40.00) kul 10.30 pun, 10.30 lah dari tunggu kul 5ptg bek aku beli yang kul 10.30 nie janji dapat balik kampong awal …

Walaubagaimana pun ucapan terima kasih untuk abg bad, kak ema dan kak ct kerana sudi temankan diriku di hentian duta.. hutang emas, b0leh dibayar...hutang budi di bawa mati (@_@) cewah...apa ke hal lah  aku pantun pagi2 nie hahahahhahaa.. buang tabiat ke apa...

p.s: nasib bek ada laptop dan broadband, bulehlah aku on9 di tempat menunggu hentian duta nie....kalau tidak mati kutu ahh aku.. nak msg owg, aku tak berapa nak minat taip2 msg nie...kalau taip untuk blog aku rajin arrrr...hehehehhee apa2 pun d0akan aku sem0ga selamat sampai dan selmat pulang....buat owg kampung, nantikan kepulangan diriku ( hahahhaaha pperasan macam org penting lah pulak )

Jumaat, 11 Mac 2011

balik kampung ^___^

rindunya kampung halaman ku Tikam batu, Sg petani Kedah...








Selasa, 8 Mac 2011

lagi 3 hari nak balik kampung ^_^

rindunya kat my family...rindu mak, rindu ayah, rindu adik2...lama rasanya tak jumpa mereka, inilah dikatakan tempat jatuh di kenang inikan pula tempat bermain...



with my adik


masih ada kekurangan ^__^

semalam,kami dapat pangilan dari lec, lec cakap es0k nak observe kami...alamak.. satu benda p0n xready lg.. napelah last minit baru dia c0ll,, semalam apa lagi, bertungkus-lumus kami menyiapkan kerja.... tepat jam 3.47 pg diriku dah tersungguk2 menyiapkan kerja (ngantuk hanya Allah sahaja yg tahu)...al-hamdulilah akhirnya rancangan pembelajaran harian dan bahan bantuan mengajar dah siap. semua dah settle cuma tunggu nak bentangkan depan lec jew...

respons lec tadi:: 

huh satu buku aku kena c0ment hahahahhaha ( biasalah kerja last minit , tapi xpe aqu puas hati sekurang2nya aku dah usaha yang terbaik)...al-hamdulilah, markah keputusan observe aqu buleh lah tahan..tapi kalau buleh aqu nak lebih banyak lagi ^__^ (bukan tamak, tapi harus mencapai target diri)

Jumaat, 4 Mac 2011

Sibuk dengan aktiviti sekolah..

walaupun, sabtu dan ahad cuti sekolah.. namun rasa macam tak cukup jew untuk istirehat.. mana taknya cuti sekolah jew kena siapkan bahan-bahan untuk pembelajaran..penat2 lagi 3 minggu, pratikal ku akan habis .. aku berharap semua ini berjalan dengan lancar tanpa sebarang dugaan yang memberatkan..AMIN..

Salurkan Derma Anda,Dgn Mengklik Iklan di Bwh Ini Sebyk Yg Mungkin,Jasa2 Anda Akn DiKenang Tq