Jumaat, 4 Februari 2011

Suatu hari di tanjung harapan klang, selangor::


Khamis, Harini merupakan cuti sekolah, semperna sambut perayaan thaipusam..My sekolah, sk telok gadong dapat cuti untuk satu hari ( semangat satu malaysialah kata kan) huhuhu..apabila murid bercuti, takkan cikgu nak bekerja pulakkan.. s0, harini ana and the geng  planing nak g tanjung harapan ( huh jangan jeles huhu)..

dengan menunggang sebuah moto Yamaha n0v0 by ( kak dayah dan kakzu) serta sebuah kereta kancil by ( kak ct, kak ema, risting dan ana) kami pun mulakan perjalanan ke destinasi yang ingin di tuju.. pada mulanya susah jugak nak cari l0kasi tanjung harapan nie.. al-maklumlah first day nak makan angin di situ ( mana  nak tahu sangat l0kasinya,jd ikut papan tanda jelah,tapi masalahnya papan tanda ke l0kasi pun x banyak..masalah2 )..

tp takpe, nasib bek ada kak ct. Dia  b0leh dikatakan sebagai GPS kami lah.. memang berguna walaupun pada mulanya hampir tersesat huhuhu..khidmat kak ema juga amat di hargai kerana berani memandu dengan cemerlang dan tak mudah melatah bila tersesat di highway huhuhu….syukur kepada ilahi akhirnya sampai jugak kami di destinasi. Pada pandangan pertama melihat tanjung harapan, ( i dah jatuh cinta, braaaboooo memang cantiklah, i likee sangat..huhuhu...

tapi lokasinya agak kedalam, struktur jalan pun x berapa okey sangat..by da way kita 0wg layan jew..c0z tempat nie memang menarik dan masyuk...tak sia2 tersesat td hahahahahaa hampir berjam2 kami disitu ( kiranya sudah beratus pic di ambil ) akhirnya kami p0n bersepakat untuk pulang.. masa nak pulang.. macam mana entah buleh tersesat lg..huhuhuhu nasib badan lahhh...

sebelum pulang kerumah we all singgah dulu makan ( perut lapar k0t, dr petang td tak makan huhuhu) tapi sempat jugaklah pekena ais kacang (ABC) di tanjung harapan tadi hehee..pada mulanya ingat nak singah beli makanan di pasar malam, rupa2nya pemandu pelanc0ng ( kak ct ) kami silap hari lah pulak..sepatutnya pasar malam hari ahad,tp dia kata hari khamis huhuhu...takpelah, tak kisah p0n.. pasar malam ke, kedai ke, restoran ke janji ley makan ..perut dah lapar ni tapi ( jangan makan kat h0tel sudahla nnt p0ket kering k0t huhuhu)

inilah pic kenangan kami di tanjung harapan::::::::::



keindahan di waktu senja di tanjung harapan...
my frenz di tanjung harapan
my frenz di tanjung harapan







Gambar terbaru di tanjung harapan with my frenz:: kak dayah, risting, kak zue, yan, ryzal ^_^





eh macam mana ada 2 orang mahkluk lain jantina ni huhu
sebenarnya ni kawan ana ( yan dan ezal )
depa ni org utara gak.. tapi bukan kedah nuhh
depa nie penang punya mai
ni hari ke2 ana p tanjung harapan
saja lepak2 ngan depa
kebetulan depa ni duk kat flat sg udang
kira dekat sangat lah ngan umah ana
 So, skali skala nak ngepaw kawan lama 
blanja makan , apa salahnya kan hehehe..

## dapat lah ngepaw koteaw goreng ngan air bali
tapi makcik kat situ masak pedas sgt la
makan tak habis p0n... huhuhu
( membazir2)













Perjalanan ke klang with family::

Perjalanan ke klang with family::

Harini kami akan berangkat ke klang..jam menunjukkan pukul 9malam, tak tahulah napew ayah berangkat lewat2 malam nie, bukanya apa takut dia tertid0 jew ( kalau aqu? 0key je..c0z bab jga malam nie memang i suka heeheehe) ..mungkin ayah terlalu c0nfident dengan GPS yang baru dibelinya tadi ( tu yg gerak lewat k0t )huhuhuhu..

Masa dalam perjalanan, aqu sibuk berfesbuk, ku pikirkan dengan ada GPS okehlah maybe ayah tahu jalan tapi yang wat aqu klakar ialah tersesat di area juru, pulau pinang..( tempat selalu kentut lak tu ish2)..wat malu 0wg utara jew hahaha.. aqu malas nak ambik p0rt ( bersuara) teng0k ayah mcm c0nfident jew..tapi last kali aqu kena jugak bersuara mana xnya dah 2 kali round juru.. semata2 nak cari highway huhuhu ( GPS oh GPS ape daaaaa, skali inf0 maklumat salah daaa...) perjalanan kami berjalan dengan lancar..

Bila sampai jew tengah malam, bila time semua 0wg tid0 aqu teng0k ayah macam ngantuk jew..2,3 kali jugak lah ayah berhenti kat R&R ( sempat jugak lah ayah tid0 ) jam menunjukkan 4 pg..ayah tanya ada h0tel tak area sini..setahu aku kawasan highway nie manalah, ada h0tel, k0t ye p0n Cuma satu jew tu p0n di R&R kat perak..kalau kat selangor nie mana lah ada...aqu harus bagi tumpuan yg sepenuhnya di jalan raya.. walaupun aqu tak memandu tapi aku harus jd penunggu yang setia..takut2 kalau ayah aku terlelap ( tadi hampir2 jugak nak xcident, nasib bek aku sempat tegur ayah...)

Aku membuat keputusan apew yg patut ( mula mengatur strategi)....aku menyuruh ayah keluar highway bukit tagar..seingat aku di kuala selangor ada h0tel ( nnt ley lah ayah tidu) perjalanan ke kuala selangor mengambil masa dalam dua jam ( kalau nak ke kl maybe mengambil masa dlm 3jam lg)..aqu buleh jew nak drive  tp x seterror ayah lah, ayah drive keta panjang ( grandlivina) aqu drive keta kecil (kancil) beza banyak k0wt (pengalaman pon ciput, harap mata jew yg segar huhuhu) .. bila pikir balik,x jd lah c0z kat dalam keta tu ada banyak nyawa yg harus di jaga.. jd ayah kenalah bertahan selama 2jam.. iye lah nak wat macam mn lg mau tak mau ayah kena bertahan jugak lah ( takkan nak tukar mata ngan aqu k0t huhuhu..mata i nie mata burung hantoo susah tid0 malam hehehee)

Jam menunjukkan 7 pagi.. Akhirnya, kami selamat sampai di kuala selangor... aqu apa g,  terus jew cheak in di h0tel sun inn.. harganya 0keylah .. 2 bilik rm140...kemudahan s0 far 0keylah.. selesa lah jugak..habis jew mandi aqu terus tid0..sejuk k0wt masa tue mana taknya adik2 aku aircon dia 0wg pasang.. kipas p0n dia 0wg pasang..huh mati kesejukanlah macam nie ( aq tak berapa suka sangat2 sejuk2 nie, tp kalau mandi air sejuk aq sukalah c0z my fav tue huhuhuhu..)





Muka Orang paling tid0 awal::::::









Kemudahan tandas 
( bersih itu perlu huhuhu) :::::





















No bilik ::::::




















( tid0 punya tid0 ,kul 12 tengah hari baru kami gerak ke klang) sebelum tu sempatlah makan nasi minyak di kedai mamak...












Pada mulanya kami sesat di bandar klang ... 2,3 kali jugaklah pusing ( GPS nie, skali lagi beri maklumat yang salah ahhahahahaah) akhirnya kak ct dan kak zue datang naik m0t0 dan ambik kami di stesyen kereta api klang.. halangan demi halangan akhirnya sampai jugak aku di rumah sewa nie hahahaha...

Rumah sewaku ( lorong wak pungut, sg udang)






















Selesai jew hantar aqu, my family p0n berangkat.. mungkin dia 0wg nak g umah sepupu2 I, k0wt..apa2 p0n harap2 dia 0wg tak tersesat dan selamat sampai di kampong semula AMIN…

P/S:: berhati2lah di jalan raya...jangan biarkan diri anda JADI mangsa kemalangan jalan raya =)....

Salurkan Derma Anda,Dgn Mengklik Iklan di Bwh Ini Sebyk Yg Mungkin,Jasa2 Anda Akn DiKenang Tq