Selasa, 20 Disember 2011

hatiku kau luka...

..... ║\
......║▒\
......║▒▒\
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan...
......║░▒║..Pedang
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Dibalut
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kembali
......║░▒║..Sembuh
......║░▒║..TETAPI
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan
......║░▒║..Kata-kata
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kekal
......║░▒║..di
......║░▒║..Ingatan
......║░▒║..Sepanjang.
......║░▒║...Hayat.....
......║░▒║
......║░▒║
.▓▓▓▓▓▓▓▓▓ " Apakah yang paling tajam di dunia ini?".
.......]█▓[ Imam Ghazali menjawab yang paling tajam adalah "lidah manusia".
.......]█▓[ Kerana melalui lidah, manusia dengan begitu mudah menyakiti hati
.......]█▓[ dan melukai perasaan saudaranya sendiri.]
.......]█▓

aWaK taK taHU !!!.

aWaK taK taHU !!!.



♥ AwaK taK taHu yanG jantuNg saYa bErdEgup kENcaNg waLaUpowN hanYa tEngOk gaMbar awaK kaT mUka bUku..

♥ aWaK Tak tAhU yaNg saYa gEmbiRa taK tERkiRa aPabiLa aWaK "LikE" paDa sTaTus saYa aTaU aPa-aPa jEW LaH kaT mUka bUku saYa....

♥ AwaK taK tahU yanG saYa sEnyUm sOraNg-sOraNg maCaM daH aNgaU aPabiLa aWaK "koMeN" kaT sTaTus saYa,biaRpowN hanYa iKoN smiLey kEw aPa kaT mUka bUku s...aYa...

♥ aWaK taK tahU saYa saKiT hati pabiLa aDa oraNg laiN "komEN" aTaU "likE" sTaTus aWaK,aPa-aPa jew LaH kaT mUka bUkU awaK..

♥ awaK taK tahU saYa tEriNgin saNgat nak "koMeN" n "Like" sTaTus aWaK tApi saYa taKowT aWaK taK baGi rEspoNs.

♥ aWaK taK tahU saYa daH taK bOley naK mENghadap mUka aWaK tEruS sEbaB saYa saNgat maLu.

♥ aWaK tahu taHU yanG saYa dEriTa aPabiLa dApaT taHu aWaK rUpaNya sUka paDa oRaNg LaiN...

♥ aWaK taK tahU yanG saYa saNgaT riNdU aKaN pErsaHaBataN kiTa,waLaUpOwN hanYa di aLaM maYa jEw,taNpa pErnaH bErSua mUka..

♥ DaN saYa raSa, aWaK taKaN tahU sEhiNggaLaH saYa sENdiRi bErhaDapaN dENgan aWaK uNtUk cEritakaN sEgaLanya.

Ahad, 30 Oktober 2011

my video :: konvokesyen unisel 6th


my video :: konvokesyen unisel 6th

14.10.2011 : Cerita Konvo Part 4 ( lepak di klcc)

sekali lagi ana kena datang ke unisel
atas urusan nak dengar penerangan tentang konvo
macam biasa kak ema dan abg bard 
datang ambik ana di duta.. baikkan mereka.. 
susah dapat abg dan kak2 seperti kak ema dll

sebaik saja sampai unisel, ana dah kak ema 
tukar baju kurung sbb majlis formal so,kenalah hormat
skema tak skema, undang2 tetap undang2 kehkeh

selesai saja urusan
ana, kak ema, kak ct dan kak dayah
jalan2 di the store sg buloh..
kalau nak tahu kak dayah belanja kami karokea..
hehehehehhehehhehehehehehehehehehe
sebelum lepaskan tensen, kami makan dulu
di food court the store..

selepas itu kami hantar kak dayah di rumah kakaknya
di kem penjara sungai buloh
kemudian ana, kak ema dan kak ct
kerumah makcik kak ct untuk tumpang bermalam 1 hari

keesokkan harinya, kak ema bawa ana dan kak ct
kerumah bakal mak metuanya AKA rumah  family abg bard
disitu kami di jamu makan  nasi
alhamdulilah rezeki
terima kasih banyak2 kepada keluarga abg bard
selepas itu, kami keluar jalan2 di KLCC
saja nak Jalan2 cari pasal hahahahaha





terima kasih bayank2 kepada kak ema dan abg bard..
tak lupa juga pada kak ct
jasa2mu akan dikenang
^__^


9.10.2011 : Cerita Konvo Part 3 ( temuduga )


PAGI AHAD
9.10.2011

Selesai jer sarapan dirumah sepupu kak ct
kami siap2 untuk ke temuduga
ana ingat ana nak balik kampung haritu jugak
tapi selepas temuduga lah
yelah, nanti 14hb kena datang kl lg

masa jalan di klang indian street
rasa macam kat india dah
hahahahahaha
ramai betui kedai india di situ
semua org india sibuk sh0pping sari
yelah nak deepavali





selepas itu  kami naik komuter dari klang ke putra
kemudian kami tukar komuter ke bangi
dah lama tak naik komuter seremban
last naik time study dulu-dulu...
iyelah dulu2 rajin kuar jalan2 di mid valley..

Lebih kurang sejam lebih, akhirnya kami sampai di
komuter ukm.. lepas tu kami ambil taxi untuk ke
bandar baru bangi



selesai temuduga, kami naik train dari ukm ke kl central
di sana kami sempat makan dan sh0pping..
terliurr ana teng0k baju2 di kl central
nyesal rasanya tak beli cardigan
ingatkan semua kedai ada
rupanya edisi terhad waaaaaaa keciwa







lama jugaklah ana dan kak ct lepak di kl sentral
dalam kul8 kami berpisah
ana kena gerak ke pudu raya utk beli tiket bus
dan kak ct pula kena gerak balik ke klang
selamat tinggal kak ct huhuhuhu
jumpa 14hb nanti

dengan keberanian yang ada pada diri
ana beli tiket LRT ke masjid india
kemudian tukar ke LRT plaza rakyat
huh barulah sampai ke Pudu raya

kemudian ana ambil tiket bus
and then terus balik ke kedah
rasanya ana sampai kedah dalam kul 1 k0t..
bila sampai, ayah datang ambik dgn kawan baiknya cikgu ishak..
kemudian kami singgah makan di kedai..
sebaik saja sampai dirumah
apa lagi.. tidur sampai busyuk lah kehkeh






8.10.2011 : Cerita Konvo Part 2 ( overnite dengan aktiviti berfaedah)



CLOCK: 12.10 (Lewat Tengah Malam )
DATE: 08 OKTOBER 2011 ( Saturday )

ana pun tak ingat movie habis pukul berapa..
kemudian abg bard dan kak ema
bawak ana dan kak ct
jalan2 di  danau kota uptown setapak
kalau tak silap lah

urmmm rambang mata di buatnya..kehkeh
kemudian kami lepak di kedai mamak..
ana rasa macam lapar sanggat
first time, ana oder 2 makanan dalam satu masa
kehkehkeh masa tu ana 0der roti canai dan rojak buah..
hehehehehehhehe...

jam menunjukkan 4 or 5pg..  perut dah kenyang
mata mula lah menggantuk, dah la esok ada interview
hahahha fening kepala memikirkannya
dahla tempat tinggal tak ada
nak g umah sepupu, 
LRT dan Komuter pun tak buka lg 
sabar jerlah..




keadaan menjadi parah, mata dah tak boleh tahan
kami tid0 sekejap di dalam kereta
Jam menunjukkan pukul 6
kemudian abg bard dan kak ema hantar
kak ct dan ana di KTM putra
memandangkan tenaga dah tak ada
kami tak jadi g interview..
maybe esok hari ahad baru kami g interview
kak ct buat keputusan untuk ke  rumah sepupu dia..
hehehe ana pun j0in sekaki lah
nanti senang nak g interview sama2
destinasi kami seterusnya ialah KLANG

sampai jer di rumah sepupu kak ct kami terus tid0
kak ct lah paling tid0 lama hahaha sampai kul 3 ptg k0t..
lega rasanya boleh tid0 dengan nyenyak..
kami duduk 1 hari di rumah sepupu kak ct
esok pagi baru baru nak g interview

7.10.2011 : Cerita Konvo Part 1 ( Merempat )


Dah lama jari-jemari ini ,tak menaip entri di blog
bukannya apa.. mood nak menaip tu belom hadir lagi
tapi hari ini mood nak menaip tu sudah datang
s0, nak menaip sampai lebam2 kehkeh...

Tanggal 6.7.2011  (jumaat) 
ana kena pergi  ke kuala lumpur  
untuk selesaikan urusan dengan  UNISEL
kalau hutang tak selesai 
nanti tak boleh nak konvo, 
jadi.. Dengan semangat yang ada
tepat jam 12.30 malam , ber-trandsport-kan bus  
ana berangkat dari sungai petani ke kl, 
akhirnya selama 5 jam perjalanan, 
sampai juga di hentian duta



SEBAIK  saja sampai di HENTIAN DUTA
kak ema dan abg bard datang mengambil ana di sana..
sementara tunggu kak ct dari klang ke putra
kami sempat bersarapan di kedai makan hentian duta
tunggu punya tunggu dalam pukul 8 lebih 
kak ct baru sampai ktm putra.. 
sebaik saja kak ct  sampai di ktm putra
kami pun bergegas ambil dia

dari jauh kami lihat 
kak ct sedang menuju ke kereta abg bard..
rindu rasanya dengan kak ct..
rindu dgn kak ema dah lepas dah td hehehe

bila puak-puak nie berkumpul 
maka mulalah kebisingan dalam kereta abg bard
 kehkeh sabar jelah ye abg bard  =P

destinasi kami seterusnya ke kepong  
untuk hantar abg bard
kerana sekejap lagi kami nak ke unisel
memandangkan abg bard kerja, 
jadi tak boleh lah dia nak temankan kak ema g unisel..
sebaik saja hantar abg bard, 
giliran kak ema pula memandu..
ehhh tu pun aku nak citer ke? 
hahaha nampak sgt dah lama tak tulis blog kehkeh

memandangkan kehadiran kami di unisel agak lewat
 rupa2nya di dalam pejabat bendahari 
sudah di penuhi dengan orang ramai
no giliran kami mencecah ke 1000 lebih ( kalau tak silap )

penat jugaklah menunggu, 
dalam kul 3 or 4 barulah selesai
masa duk lepak2 kami tersempak dgn perseta raja lawak
alahh yang jadi hantu makcik karipap tue
nama apa tah, tak tahu lah pulak.. 
rupa2nya dia student unisel gak..
kami curi2 teng0k jer... taklah sampai nak p mintak autograf 
pliss lahhh takda maknanya kehkehkeh..


akhirnya hutang2 di unisel sudah selesai..
habis duit melayang..

 nasib bek nama hutang.. 
kalau tak, taknak lah bayar..
bukan apa...
haritu pihak unisel kata
semua hutang ana dah settle
tapi harini dia kata ana ada hutang lagi, 
Alasannya , yuran konvo untuk tahun ni sudah naik 


yuran penuh konvo tahun nie RM350
taun lepas hanya RM 250
haritu ana cuma bayar RM220
Jadi ana kena tambah lagi RM 130
GGGGRRRRRRRRRrrrrrrrr
pengurusan yg menyakitkan hati

jubah pon dah dapat
s0, tunggu apa lagi J0MMM balik 
dah b0san teng0k unisel lama2
kehkehkeh lupa diri betoiii
sebenarnya tak benci pon kat unisel
cuma benci dgn cara pengurusan dia jer  ishhh2
( apalah manusia nie tak penah rasa bersyukur kan kehkeh)


selepas itu kami singgah sekejap di pasar malam
batang berjuntai AKA bestari jaya
rasa penat mula melanda diri kami
akhirnya kami membuat keputusan untuk balik ke hotel

PART 2
8.10.2011 [ Sabtu ]

Lepas pergi pasar malam
kami rasa letih sangat , rasa macam nak tid0 jer
memandangkan bajet kami ciput, 
jadi kami cadang untuk sewa hotel murah jer di area kepong
bila sampai jer di hotel tersebut, ada pula masalah yang melanda..

cerita pasal hotel murah nie, 
aduhhh sakitttnya hatiii ku, rasa macam panas jer..
ais berg pon tak mampu nak cairkan 
kepanasan yang melanda dlm badan  kami 
hujan di luar hotel pula seolah2 
memahami apa yang kami rasa ketika ini


kalau nak di ceritakan pasal hal ini
ish..ish panjang ceritanya,
kalau nak di pendekkan cerita
kami tertipu dan di tipu oleh pihak hotel
itu jer yang mampu ana tulis..
kalau ana tulis panjang2 wat sakit hati jer..
dah lah duit burn rm100 ( duit abg bard dan kak ema)
nak tid0 sekejap pun tak boleh
cuma mampu singgah mandi jer


hotel nie terletak di area kepong 
( snap gambar curi kehkehkeh)
dekat jer dengan carrefour 
memandangkan kami kena tipu dan tiada hala tuju
jadi kami buat keputusan untuk
lepak-lepak  di jusco 
sambil2 window shopping

inilah jusco kepong 
jusco ni terletak berhadapan dengan carrefour jer
tak jauh sanggat pun dari hotel tue, 
klu nak jalan kaki p jusco pun boleh 

kami keluar dari hotel tersebut tepat pukul 7 ptg
selepas itu , kami menuju ke jusco kepong 
kami pun lepak2 dulu.. sambil shopping apa yang patut
sementara tunggu abg bard ( tunang kak ema) balik dari kerja

sempat jugak kak ct shopping slipper
katanya sakit kaki, ialah sudah satu hari berjalan..


bila abg bard balik kerja,
dia bawak kami ke 
shopping complex brem mall 
untuk menonton wayang
sementara tunggu wayang start
ana dan kak ct sempat main bowling

kak ct tunjuk kehebatan


walaupun satu hari sibuk dengan segala urusan,
 tapi keadaan diri dan mata masih lagi rasa segar...
nasib bek tadi , sempat mandi di h0tel 



BERSAMBUNG KE PART 2
7.10.2011 ( SABTU )

Salurkan Derma Anda,Dgn Mengklik Iklan di Bwh Ini Sebyk Yg Mungkin,Jasa2 Anda Akn DiKenang Tq