Jumaat, 4 Februari 2011

Perjalanan ke klang with family::

Perjalanan ke klang with family::

Harini kami akan berangkat ke klang..jam menunjukkan pukul 9malam, tak tahulah napew ayah berangkat lewat2 malam nie, bukanya apa takut dia tertid0 jew ( kalau aqu? 0key je..c0z bab jga malam nie memang i suka heeheehe) ..mungkin ayah terlalu c0nfident dengan GPS yang baru dibelinya tadi ( tu yg gerak lewat k0t )huhuhuhu..

Masa dalam perjalanan, aqu sibuk berfesbuk, ku pikirkan dengan ada GPS okehlah maybe ayah tahu jalan tapi yang wat aqu klakar ialah tersesat di area juru, pulau pinang..( tempat selalu kentut lak tu ish2)..wat malu 0wg utara jew hahaha.. aqu malas nak ambik p0rt ( bersuara) teng0k ayah mcm c0nfident jew..tapi last kali aqu kena jugak bersuara mana xnya dah 2 kali round juru.. semata2 nak cari highway huhuhu ( GPS oh GPS ape daaaaa, skali inf0 maklumat salah daaa...) perjalanan kami berjalan dengan lancar..

Bila sampai jew tengah malam, bila time semua 0wg tid0 aqu teng0k ayah macam ngantuk jew..2,3 kali jugak lah ayah berhenti kat R&R ( sempat jugak lah ayah tid0 ) jam menunjukkan 4 pg..ayah tanya ada h0tel tak area sini..setahu aku kawasan highway nie manalah, ada h0tel, k0t ye p0n Cuma satu jew tu p0n di R&R kat perak..kalau kat selangor nie mana lah ada...aqu harus bagi tumpuan yg sepenuhnya di jalan raya.. walaupun aqu tak memandu tapi aku harus jd penunggu yang setia..takut2 kalau ayah aku terlelap ( tadi hampir2 jugak nak xcident, nasib bek aku sempat tegur ayah...)

Aku membuat keputusan apew yg patut ( mula mengatur strategi)....aku menyuruh ayah keluar highway bukit tagar..seingat aku di kuala selangor ada h0tel ( nnt ley lah ayah tidu) perjalanan ke kuala selangor mengambil masa dalam dua jam ( kalau nak ke kl maybe mengambil masa dlm 3jam lg)..aqu buleh jew nak drive  tp x seterror ayah lah, ayah drive keta panjang ( grandlivina) aqu drive keta kecil (kancil) beza banyak k0wt (pengalaman pon ciput, harap mata jew yg segar huhuhu) .. bila pikir balik,x jd lah c0z kat dalam keta tu ada banyak nyawa yg harus di jaga.. jd ayah kenalah bertahan selama 2jam.. iye lah nak wat macam mn lg mau tak mau ayah kena bertahan jugak lah ( takkan nak tukar mata ngan aqu k0t huhuhu..mata i nie mata burung hantoo susah tid0 malam hehehee)

Jam menunjukkan 7 pagi.. Akhirnya, kami selamat sampai di kuala selangor... aqu apa g,  terus jew cheak in di h0tel sun inn.. harganya 0keylah .. 2 bilik rm140...kemudahan s0 far 0keylah.. selesa lah jugak..habis jew mandi aqu terus tid0..sejuk k0wt masa tue mana taknya adik2 aku aircon dia 0wg pasang.. kipas p0n dia 0wg pasang..huh mati kesejukanlah macam nie ( aq tak berapa suka sangat2 sejuk2 nie, tp kalau mandi air sejuk aq sukalah c0z my fav tue huhuhuhu..)





Muka Orang paling tid0 awal::::::









Kemudahan tandas 
( bersih itu perlu huhuhu) :::::





















No bilik ::::::




















( tid0 punya tid0 ,kul 12 tengah hari baru kami gerak ke klang) sebelum tu sempatlah makan nasi minyak di kedai mamak...












Pada mulanya kami sesat di bandar klang ... 2,3 kali jugaklah pusing ( GPS nie, skali lagi beri maklumat yang salah ahhahahahaah) akhirnya kak ct dan kak zue datang naik m0t0 dan ambik kami di stesyen kereta api klang.. halangan demi halangan akhirnya sampai jugak aku di rumah sewa nie hahahaha...

Rumah sewaku ( lorong wak pungut, sg udang)






















Selesai jew hantar aqu, my family p0n berangkat.. mungkin dia 0wg nak g umah sepupu2 I, k0wt..apa2 p0n harap2 dia 0wg tak tersesat dan selamat sampai di kampong semula AMIN…

P/S:: berhati2lah di jalan raya...jangan biarkan diri anda JADI mangsa kemalangan jalan raya =)....

Salurkan Derma Anda,Dgn Mengklik Iklan di Bwh Ini Sebyk Yg Mungkin,Jasa2 Anda Akn DiKenang Tq